2 aprilie – Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

Ziua de 2 aprilie 2022 a fost dedicată în întregime Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, fiind organizate două activități ce i-a avut în prim plan pe copiii și tinerii diagnosticați cu autism!
Începând cu orele 16.30, membrii și beneficiarii Asociației Luceafărul au lansat către comunitate invitația de a le fi alături la acest eveniment, organizat pe platoul Curții Domnești din Piatra Neamț. Au răspuns invitației elevii de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva „Al.Rosca”, care au susținut un moment de gimnastică sportivă și au expus desene realizate de ei. O frumoasă surpriză ne-au oferit-o și elevii de la Școala Populară de Arte a Centru Pentru Cultura Si Arte ” Carmen Seculare” Piatra Neamt, care au susținut un mic moment artistic.
Mulțumim frumos pentru participarea la acest eveniment d-nei Irina Baltatescu– Directorul CSEI ”Alexandru Roșca, d-nei Carmen Elena Nastasă– Directorul CCA ”Carmen Saeculare”, d-lui Cristian Ungurianu-Președintele Fundația Univers Plus și, nu în ultimul rând, d-nei Mădălina Ciubotaru-Vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț.
Deși condițiile atmosferice nu au fost prea prietenoase cu noi, picăturile de ploaie și vântul rece ținându-ne companie, toți cei prezenți s-au bucurat de revedere iar zâmbetele ascunse după baloanele albastre și programul artistic prezentat de elevii celor două instituții, au încălzit atmosfera.
Începând cu orele 18.00, toți participanții s-au deplasat către Biblioteca Judeteana „G.T. Kirileanu” Neamţ, la invitația d-nei Director Mihaela Mereuță. Aici, în Sala Cupolă, au putut fi vizionate expozițiile de pictură ale tinerilor cu autism Marco și Andrada, dar și icoanele pictate pe sticlă de către tinerii beneficiari ai centrului de zi al Asociației Luceafărul. Alexandru ne-a emoționat profund, interpretând la chitară și pian câteva piese de muzică clasică.
Ziua s-a încheiat la orele 20.00, odată cu luminarea fațadei Primăria Municipiul Piatra-Neamt în culoarea albastră. Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în această zi specială, zi în care tinerii cu dizabilități și-au dezvăluit abilitățile speciale, abilități care au putut fi scoase la iveală datorită sacrificiului și muncii neobosite al părinților acestora, dar și al organizațiilor neguvernamentale care oferă servicii sociale în comunitate, atât de necesare pentru recuperarea și integrarea socială. Mulțumim voluntarului nostru drag, Șipoș Iulian pentru realizarea fotografiilor și capturilor video de la acest eveniment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *